Gazen stolpen maken

 

Al verschillende keren heb je de gazen stolpen voorbij zien komen in mijn blogs.
Ze zijn items die ik graag gebruik ter decoratie van ons huis.

gazen stolp

Maar niet eerder heb ik uitgelegd hoe ik ze gemaakt heb. Dat ga ik nu dan doen…

 

De stolpen zijn gemaakt van kippengaas.

Knip twee rechthoeken uit het kippengaas. Hoe groter de rechthoeken zijn des te groter zullen de stolpen worden.

Zorg ervoor dat je aan één korte zijde de puntjes laat uitsteken, daarmee zet je dadelijk de stolp vast.

Mijn stolpen hebben de omtrek van een ontbijtbord, omdat mijn kippengaas niet groter was.
Het is ook leuk om een grote stolp te maken, voor bijvoorbeeld op je eettafel. Zet je decoratie onder de stolp, sfeervol en het oogt niet rommelig omdat het gegroepeerd staat.

Buig het gaas en zet ze aan de korte zijden aan elkaar vast.
Je krijgt dan een koker, waarvan de boven- en onderkant open zijn.

Begin nu, op ongeveer ¼ van boven, het gaas bij elkaar te brengen. Dit doe je door het met je handen (gebruik evt. handschoenen) in elkaar te drukken. Hiermee vorm je de bolle bovenkant van de stolp.

Als de “punt” mooi gevormd is zet je hem vast en een mooi lint of stoer touw. Wikkel dit er verschillende keren stevig omheen en zet vast en een knoop of strik.

Mijn gaas was aan de onderkant afgewerkt. Is dat bij jou nog niet het geval, buig de uitstekende punten dan naar binnen , zodat je een vlakke onderrand krijgt.

Ik heb de stolpen zwart gespoten, maar dat kan natuurlijk iedere andere kleur zijn, of je laat ze gewoon naturel.

stolpen gaas

 

Je stolp is nu klaar, tijd om lekker te decoreren.

Zet je stolp op een mooie boomschijf, op een stoere pot, over een mooi plant of gewoon op de eettafel.

gazen stolpen woondecoratie

stolp

herfstdecoratie-huisje-dennenappels

stolp gaas buxus

decoratie landelijk stolp

Veel plezier.

 

Groetjes Tamara

 

 

 

This entry was posted on vrijdag, januari 30th, 2015 at 11:39 and is filed under Creatieve ideeen, landelijke decoratie, tutorial, wooninspiratie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.