Bijzondere kinderkamer verlichting aanleggen

Deze week een gastblog door Liza van der Velden van Sfeerenliving.

kinderkamer-bloemen

Iedere ouder wil graag het allerbeste voor zijn of haar kind.
Daar hoort bij dat je als ouder je best doet om je kind zich thuis te laten voelen.

Een leuk ingerichte en verlichte kinderkamer dragen hieraan bij. Zo gaat je kind met een goed gevoel naar bed en staat het iedere morgen met een goed gevoel op.

Het inrichten en het verbouwen van de kinderkamer kan best een hele opgave zijn. De klussende papa’s zijn er maar druk mee.

In dit artikel besteden we aandacht aan het installeren van de kinderkamerverlichting. Het installeren van de elektra en de verlichting is niet zo heel moeilijk, maar je moet natuurlijk wel even weten hoe het moet.

Om het installeren van de elektra en bijzondere kinderverlichting wat makkelijker te maken hebben we een aantal installeer- en algemene tips opgesteld. Lees je met ons mee?

Tip – installeertips

De meeste kinderlampen worden aan de wanden of aan het plafond geïnstalleerd. Als je het hele gebeuren netjes wilt afwerken, zal je de bedrading onder de plafondplaten of achter de muur langs moeten laten lopen. Meestal wordt in het instructieboekje uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen. Dit verschilt namelijk per lamp.
Check altijd voor aankoop of een lamp CE-goedgekeurd is, dit houdt in dat de verlichting van de lamp veilig en vertrouwd is. 

Wél is er altijd één regel van toepassing; knip altijd meer draad af dan dat je nodig denkt te hebben. Op deze manier heb je wat meer speelruimte, waardoor je geen draad tekort komt. 

Tip – kindvriendelijke stopcontacten

De veiligheid van een kinderkamer staat natuurlijk voorop. Je doet er alles aan om de kans dat je kind zich bezeert zo klein mogelijk te maken. Het aanschaffen van kindvriendelijke stopcontacten leveren hieraan een bijdrage. Doordat er als het ware een kinderslot op zit, is het voor kinderen onmogelijk om hun vingers in het stopcontact te stoppen.

Uiteraard is het voor je eigen veiligheid handig om de stroom uit te schakelen, alvorens je stopcontacten of andere elektra gaat aanleggen..

Tip – kies voor LED verlichting

LED verlichting heeft twee voordelen.
Het eerste voordeel heeft vooral betrekking op de energierekening. LED verlichting is zuinig waardoor je energie bespaart.
Het tweede voordeel is dat LED verplichting niet warm wordt, waardoor kinderen hun vingers niet aan de lamp kunnen branden.

Dat waren de tips voor vandaag. We hopen dat je er wat aan hebt en het een leuke verlichte kinderkamer mag worden.

Groetjes Liza.

Sfeerenliving

 

This entry was posted on zondag, augustus 9th, 2015 at 10:16 and is filed under kinderkamer. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.