Tutorial vilten taartje maken

Zoals beloofd hierbij de tutorial voor het maken van de vilten taartjes.

Enige tijd geleden zette ik de vilten taartjes op mijn blog, die ik gemaakt heb voor zoonlief voor pakjesavond.

Erg leuk en gemakkelijk te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutorial cupcake:

Kies verschillende pasteltinten en bijpassend garen voor je taartje.
Knip de verschillende onderdelen (zie foto).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zet de slagroom met een rijgsteek vast op het kleine rondje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stik het kleine rondje met een grote rijgsteek vast op het grote rondje. Houdt op het einde ruimte over om het taartje te vullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul het taartje met kussenvulling en maak hem dicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trek het garen aan, zodat het taartje rondom rimpelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak de kers van een klein rondje, dat je rondom stikt met een rijgsteek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul de kers met vulling en trek  het garen aan, zodat er een bolletje ontstaat.
Zet de kers vast op het taartje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutorial eclair:

Kies verschillende pasteltinten en bijpassend garen voor je taartje.
Knip de verschillende onderdelen (zie foto).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naai met kleine steekjes verschillende kleuren “hagelslag” op het glazuur.
Zet het glazuur met een rijgsteek vast op de eclair.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vouw de eclair dubbel en stik rondom met de rijgsteek of matrassteek dicht. Houdt op het einde ruimte over om de eclair te vullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul de eclair met kussenvulling en maak hem dicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk eten!! En veel plezier met geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes Tamara

 

 

 

This entry was posted on dinsdag, november 20th, 2012 at 14:24 and is filed under cadeaus, Creatieve ideeen, kadootjes, kinderen, Traktatie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.